maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tuusula KR 1.7.2017

Systeri halusi viedä Lunan vuorostaan kehään eikä minulla ollut sitä mitään vastaan kunhan hän puolestaan maksaa näyttelymaksun. Tyttö siis ilmoitettiin Tuusulan kaikkien rotujen näyttelyyn. Trimmasin Lunan edellisenä iltana töiden jälkeen, aloittaen ensin pään nyppimisellä, siitä sitten pesulle, jonka jälkeen turkin selvitys ja luonnollinen kuivaus ennen kuin päästiin trimmipöydälle. Aikaa meni jälleen koko hommaan sellainen reilu nelisen tuntia - Luna pääsi trimmipöydältä alas puoli kahdentoista maissa keskiyöllä. Systeri oli sen ajan ollut viettämässä tyttöjen iltaa pikkuserkun luona ja meidän piti sitten lähteä vielä häntä vastaan.

Tuusulaan oli ilmoitettu 23 cockerspanielia, tuomarina oli Tarja Hovila. Kello yhdeksän oli laitettu alkavaksi englanninsprinkut (23kpl) sekä fieldinspanielit (2kpl) ja cockerit olivat näiden jälkeen, joten ajattelimme että jos olisimme puoli kymmenen maissa paikalla meillä olisi hyvin aikaa ennen oman kehän alkua vaikka tuomari olisi nopea. No, tuomari oli kaikkea muuta kuin nopea. Hieman ennen kahtatoista pääsi ensimmäiset cockerit kehään. Onneksi ilma ei nyt ollut mikään ihan jäätävä, lämpötila oli kyllä n. +16 astetta, mutta pääasiassa oli pilvistä ja tuuli.

Kun systeri esitti Lunan niin minä sain sitten otettua kuvia. Kuvasin kaikki cockerit mutta tähän nyt en tietysti laita kun vaan ne missä neiti esiintyy.

Kuka takamuksensa nostaa se paikkansa menettää! - Luna
Noi naapurin namit voisi maistua mullekin... - Luna









Tällä kertaa arvostelu oli mukavan pituinen:

"Feminiininen narttu, erittäin hyvää tyyppiä. Hyvät mittasuhteet. Feminiininen, meko hyvän mallinen pää. Ilme saisi olla luottavaisempi. Hyvä kaula ja ylälinja. Tiivis selkä. Ahdas edestä. Toivoisin enempi runkoa ja eturintaa. Hieman niukan etukulmaukset, sopivasti kulmautunut takaa. Erinomainen turkinlaatu. Hieman korkea häntä. Liikkeet saisivat olla tehokkaammat."

AVO-EH

Tämä on minusta jo aika Lunamainen arvostelu. Neljästä avoimen luokan koirasta Luna oli jälleen viimeinen, luulen että tuo pystyhäntä on sen verran silmiin pistävä "virhe" että kahdesta EH koirasta se toinen näyttää ulkoisesti paremmalle.

Nyt ei olla enempää näyttelyitä katsottu ja myönnettävä on että näiden EH:iden takia hieman mietityttää kannattaako sitä hirveästi katsoakaan vai pitäisikö tyytyä mätsäreihin jo reilusti halvemman hinnan takia (...ja Lunallakin olisi paljon parempi mahdollisuus sijoittua...) Jos nyt johonkin lähelle tulee jotain kivoja näyttelyitä niin kai sitä silloin tällöin kehässä käydä kiertämässä. 

"Ilme saisi olla luottavaisempi" :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)