maanantai 26. kesäkuuta 2017

Lomakuvia


Niin on minun ensimmäinen osa kesälomasta ohi. Luna on saanut loman aikana uida ja juosta vaunulla sekä kerjätä grillillä kunnolla vaikka välillä ollaankin kyyhetty sisällä sataessa kaatamalla. Vaunualue jostain syystä tuo Lunalla sen huonommat puolet paremmin esiin, esimerkiksi neiti omii alueet helpommin itselleen eikä sitten haluaisi muita (ihmisiä tai koiria) sinne. Alkuun tämä oli pahimmillaan grillillä kun jokainen grillille tulija piti murista. Kun tulija pääsi istumaan asti niin Luna ei enää välittänyt ollenkaan. Onneksi tämä lähti taas helpttamaan kun grillillä istuttiin useampana iltana, loppupäivinä neiti ei joko välittänyt tulijoista tai kävi vilkaisemassa onko heillä ruokaa mukana. :D 

Koirat olivatkin sitten isompi ongelma. Neiti ei välittänyt muista koirista ollenkaan ja ne saivatkin kunnon irvistyksen tullessaan liian lähelle. Lunalla ei ole ongelmaa olla muiden koirien lähellä jos ne ovat nätisti ja rauhassa ja ymmärtävät neidin viestit, mutta useinmiten näin ei ollut. Tämä on asia mikä minua on jo mietityttänyt jonkun aikaa, miksi niin useat koirat eivät puhu "koiraa"? Luna ihan selkeästi viestittää ensin pienellä murinalla ettei halua tulijaa lähemmäs ja jos vieras koira silti lähestyy, muuttuu murina irvistykseksi ja siitä huolimatta monet koirat ovat tulossa innoissaan Lunan luokse! Tiedän että on koiria jotka hyvin ymmärtävät nämä viestit niin pennuissa kuin aikuisissa ja sellaisten kanssa neidillä ei ole yleensä mitään ongelmaa, niin miten on silti niin paljon koiria jotka ei tätä ymmärrä. Yksi näistä on kultanennoutajapentu Bemmi josta täällä laitoin kuvia jo aikaisemmin, se ei sitten yhtään ymmärrä Lunan murinaa vaan on sitä mieltä että neiti haluaa leikkiä. Jos Bemmi oli rauhassa eikä pyrkinyt neidin luokse niin ongelmaa ei ollut, molemmat pystyivät oleskelemaan toistensa lähettyvillä ihan nätisti. Kun Bemmi makoili niin Luna tuli varovaisesti jopa haistelemaan. 

Meidän vaunualueella on kumminkin paljon koiria ja näistä ei kovinkaan moni puhu koiraa. Pakko vielä mainita että meillä on yksi vaunuilija joilla on useampi koira ja tämä tuli kolmen koiransa kanssa grillille. Eikä siinä mitään, kyllä grillille voi tulla vaikka Luna sen omiikin, mutta olisin kyllä toivonut että hän olisi pitänyt koiransa kiinni. Ne ovat kyllä ihan kilttejä koiria, mutta olisi ollut paljo helpompi kun minun ei olisi tarvinnut vahtia ettei ne tule Lunan luokse ja samalla yrittää rauhoittaa Lunaa joka irvisti heti kun joku koirista käveli kohti. Omistaja vaan totesi että "sen pitää tottua", joo, mutta se totuttelu olisi paljon helpompaa kun minun ja Lunan ei tarvitsisi pelätä että hänen koiransa oikeasti tulevat neidin iholle. Siinä tosin mielessäni mietin että jos joku kolmesta nyt minun vahtimisesta huolimatta joutuu Lunan puruetäisyydelle (neiti oli siis tässä vaiheessa jo sylissä kun sen pitäminen maassa ei vahtimisen kannalta onnistunut) niin siinähän kustansaa koiransa lääkärireissun kun niitä vapaana piti.










Tokoa ollaan lomalla treenattu hiukan. Kaukokäskyjen paikalla pysymistä tosin melkein päivittäin. Lähes aina ruokaa saadessaan tarjoan osan nappuloista tehden asennonvaihtoja ja täytyy myöntää että nehän lähtevät hiljalleen sujumaan. Aloitin käyttämällä Ikean lastenruokakippoja takatassujen alla targettina. Luna kyllä käyttää takajalkojaan todella hienosti, mutta ongelma on että neiti steppaa niitten kippojen kohdalla joten on todella hankala pysäyttää se siihen että ne molemmat takajalat ovat niillä kipoilla. Plus se steppaamalla saa kipot liikkeelle jolloin ne ovat joko liian lähellä tai kaukana toisistaan. S-M vaihto on nyt viime päivinä lähtenyt sujumaan paremmin ja paremmin, tai siis pääasiassa Luna useimmiten tekee hissilaskeutumisen vaikka minä olisin kauempana. S-I vaihto sitten tuo hankaluutta, neiti useimmiten liikuttaa sekä etujalkoja taaksepäin että takajalkoja vähän eteenpäin. Pitää siis vaan tehdä toistoja lisää.

Tokon suhteen meillä on syksy hieman auki, nimittäin emme jatka enää Koirakeitaan säännöllisessä ryhmässä ensi syksynä. Ja pois jääminen ei ole meistä kiinni vaan siirryttyämme voittajaluokkaan tuli tasoero liian isoksi kun muut ryhmäläiset eivät olleet korkanneet edes alokasluokkaa. Koirakeitaalta olivat sitä mieltä että menee liian vaikeaksi kouluttajalle suunnitella tunnit minulle ja muille. Sinällään ihan ymmärrettävää, mutta nyt sitten joudun etsimään uuden treenipaikan ja niitä ei jostain syystä täältä hirveästi löydy.

Rally-Toko on tainnut syrjäyttää perus-tokon monessa paikassa. Plus ensinnäkin minä mieluiten treenaisin sisätiloissa, ettei treenejä jäisi pakkasten takia väliin ja pakkasella muutenkin on hankalampi treenata kun omat sormet jäätyy kun yrittää palkata koiraa. Toisena haluaisin treenipaikan olevan korkeitaan n. 30 minuutin ajomatkan päässä. Ja kolmantena siellä tietysti pitäisi olla Voi-luokan treeniryhmä.

Ainut paikka tietääkseni joka täyttää ehdot on Hakunilan seudun koiraharrastajat. Siellä kyllä olisi ryhmä (ainakin mitä joskus aikoinaan katselin) mutta siellä taisi olla kokeet ryhmään pääsyyn (vai oliko että aktiivisyys yhdistyksessä ratkaisee kurssipaikan). Ei innostaisi maksaa jäsenmaksua ja joutua talkootöihin vain todetakseni etten pääse kurssille. Onneksi tässä nyt on vielä aikaa, josko minä jonkun ohjatun treenipaikan jostain löytäsin (vinkatakin saa jos tietää jonkun).










Loppuun muutama tokovideo vielä, pahoittelen tunnari-videon laatua. Minulla on näköjään puhelimen kamera sanomassa sopimusta irti ja se tekee koko ajan tarkentaa-ei tarkenna-tarkentaa häiriötä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)