torstai 7. helmikuuta 2019

Kokonainen Mes-luokan ratatreeni

Pitkästä aikaa meillä oli rally-tokotreeneissä kokonainen mestariluokan rata. Ja todella hyvään saumaan siihen nähden, että ensi sunnuntaina on meidän mestariluokan debyytti. Rata oli 2.2. lauantain Jaana Karppisen kisarata. Yksi kurssilainen totesi että hän inhoaa Karppisen ratoja, koska siellä on aina tehty ansoja koirille. Tälläkin radalla este ja merkki oli vierekkäin, eli yhtään estehakuisemmalle koiralle varmasti hankala paikka. Mutta muuten rata tuntui itseasiassa yllättävän helpolta, vasta yli puolen radan jälkeen oli siirtyminen oikealle puolelle. Menimme Lunan kanssa radalle turhan kylmiltään. Ensimmäisen koirakon ollessa radalla, minä söin äkkiä leivän johon sitten meinasin tukehtua. Kun henki kulki, menimmekin radalle eli en kerennyt Lunaa herätellä ollenkaan.  

Päätin ottaa kisamaisen suorituksen näin alkuun, eli radalle mentiin palkatta. Lähtö oli hyvä, mitä nyt maahan tippuneet kuivatut lihanamit houkuttelivat. Ensimmäinen haaste olikin sitten tämä merkille lähetys. En uskonut Lunan lähtevän esteelle vaikka se siinä merkin vieressä olikin, pikemminkin mietin että bongaako neiti merkkiä esteen ja kylttien välistä. Lähetyspaikalla hoin “missä kierrä” ja osoitin merkin suuntaan. Kun Luna oli katsonut selvästi merkille, annoin kiertokäskyn. Neiti lähti oikeaan suuntaan, mutta täytyy myöntää että en ole aivan sata varma tiesikö Luna mitä piti tehdä. Koska minusta näytti että Luna oli jatkamassa vielä suoraan ohi merkin, mutta pysähtyi sitten kumminkin minun käskystä.  

Askel oikeaan oli itsellä hieman hakusessa (sitä kun ei ole tullut tehtyä sitten alokasluokan), ja siinä kyltin lähestyessä jouduin miettimään suorituspaikkaa. Tämä kuuluu myös niihin liikkeisiin, mitä minun pitää aina muistaa kerrata ennen radalle menoa, joten en yllättynyt kun Luna ei päässyt oikein mukaan. Eli Luna ei siis liikkunut suoraan oikealle vaan pikemminkin etuviistoon. Siitä eteenpäin mentiin taas hienosti, estehyppykin suoritettiin vaikka este oli jäänyt 40cm korkeudelle. Seuraava hankaluus oli oikeastaan askel vasemmalle samasta syystä kun askel oikealle. Siitä sitten mentiin taas sujuvasti maaliin.  

Lunan juoksuista on päästy ja vielä eletään valeraskauden loppua, joten mikäs on sen parempi aika Laran hiljalleen aloitella omia juoksujaan - ja Lunahan on sen huomannut. Lara ei oikein arovsta. :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti