sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Rally-treeniä sekä Touhun ja Temmellyksen montulla

Torstaina minulla oli vapaapäivä, joten päivä alkoi aamupalan jälkeen treeneillä. Meillä siis on sunnuntaina oman seuran rally-kisat ja koska Luna koiratanssitreenien jälkeen on tarjonnut jokaiseen asiaan pyörähdystä, totesin että meidän on pakko käydä treenaamassa ennen kisoja. Tai me pyöritään meille hieno nollatulos.

Olimme siis ennen aamukymmentä jo hallilla ja saimmekin treenata aivan rauhassa. Ensin koko hallissa ei ollut ketään muuta, mutta jonkun ajan päästä ilmestyi muutamia aksaajia. Tokokentälle ei tullut ketään, joten minä sitten käytin ajan hyödyksi ja yhden ratatreenin sijasta teimmekin kaksi.

Molemmat oli Kirsi Petäjän ratoja, ensimmäinen oli 7.9. Haminassa kisattu rata jonka rakentaminen oli erittäin haastavaa. Jouduin rakentamaan radan kahdesti, kun totesin ensimmäisellä kerralla, että rata ei mahdukaan kentälle. Käänsin radan sitten ympäri ja sain sen juuri ja juuri mahtumaan toisella yrityksellä, mutta jouduin kyllä hienosäämätään kylttien paikkaa moneen otteeseen.


Lopulta rata oli suoritettavassa kunnossa ja menin Lunaa hieman lämppäämään. Tein suorituksen kisamaisesti, joten palkkasin alkuun vain kentän reunalla ja menimme hihnan kanssa aloituspaikalle. Meidän ensimmäinen suoritus, no, sanotaanko että osasin hieman odottaa ettei se tule menemään kovinkaan hyvin. Irtoamista oli monella kyltillä, kiertotötteröä ei meinannut katsoa ollenkaan (tosin en tiedä häiritsikö siinä kun takana oli tokon hyppyestettä ja jotain muuta roinaa). Isoin ongelma oli 2x vasen täyskäännöksessä, jolloin Luna tarjosi sitten kunnolla kaikkea muuta kuin oikeaa pyörimistä. Tässä vaiheessa mietin että kannattaako meidän oikeasti mennä sunnuntaina kisaamaan, kun myönnettävä oli, oliko se siinä neljännellä vai viidennellä kerralla kun Luna ei seurannut minun käskytystä niin hermot petti ja tuli ärähdettyä. Saimme kumminkin radan loppuun vaikka ongelmia oli myös valkovuokossa.

Videosta valitettavasti puuttuu pari ekaa kylttiä, kun en taas millään saanut mahtumaan videolle.


Toisella yrityksellä sitten olikin aivan eri meininki. Pieniä vinouksia parissa kyltissä, mutta pääasiassa suoritettiin aivan eri mielentilassa!

Koska kaksi ensimmäistä suoritusta oli palkattomia, otin vielä kolmannen kierroksen, jossa sitten palkkasin hieman eri kohdissa rataa.

Koska tässä vaiheessa kukaan ei ollut tullut tokopuolelle, päätin ottaa vielä toisen radan. Nappasin Petäjän aikaisemman radan, joka oli paljon mukavampi rakentaa. Plus, Luna oli tässä vaiheessa herännyt jo hienosti siihen mitä tehdään ja työskenteli jälleen hyvällä vireellä koko radan jälleen palkatta.



Toinen kierros otettiinkin sitten lelupalkalla. Luna pitkästä aikaa innostui leikkimään, joten annoin sen sitten hetken rallatella sen lelun kanssa siihen treenien lomassa. Hieman oli tuo oikealla istuminen hakusessa ja sitä siinä lopuksi muistuttelin ja kun tuli oikein nappi-istuminen, päätin radan siihen.

Otin lopuksi vielä pikkaisen tokoa, mutta Luna oli selvästi tässä vaiheessa jo väsynyt, joten ne treenit jäi aika lyhyeen.


Mutta, toivottavasti sain näillä treeneillä hieman parannettua meidän mahdollisuuksia hyväksyttyyn tulokseen seuraavia kisoja ajatellen. Nyt varmistan, että nämä viimeiset päivät emme tee mitään pyörähdyksiä vaan pelkkiä rally-tokoliikkeitä.

Keräsimme kimpsut ja ajoimme kotiin, jossa kerkesimme levätä noin tunnin verran, jonka jälkeen auto starttasi kohti Siiriä ja Cooperia ja sieltä sitten Touhun ja Temmellyksen uutta ”Metsämonttua”.

Kyseessä on siis vähän Kivakoiran metsän tapaan kokonaan aidattu alue. Kivakoiraan verrattuna alue on isompi (n. 5ha) ja se on paljon luonnollisempaa aluetta mäkineen ja erilaisina maastoineen, kun taas kivakoirassa puut tuntuvat olevan istutettu viivottimen kanssa. Hintaa 1-3 koiralla oli 40€/h, joka näköjään on aikalailla sama Kivakoirassa tällä hetkellä. Kun tämän jakoi kolmelle (minä, Siiri ja systeri) niin se teki 13,33€ /hlö mikä ei sitten enää ole niin paha.

Luna oli ihan tööt autossa, joten hieman tuli pohdittua että näinköhän se jaksaa mitään rallattaa enää. Mutta kyllä neidistä virtaa löytyi siinä vaiheessa kun remmi irroitettiin.






Mäkeä ylös

Ja alas...
Tästä alaspäin on Siirin ottamia kuvia.

(c) Siiri Markkanen
(c) Siiri Markkanen


Cooper oli hieman ulkopuolinen, kun Luna ja Lara juoksenteli pääasiassa kahdestaan. Plus taisi nuorta herraa hieman jänskättää kun pikkuspanieli oli porukan pomo eikä isäpappa ollut tukena. Jos Luna seisoi keskellä polkua, jäi Cooper ihmisten taakse piiloon. Vaikka ei noilla kahdella mitään isompia ongelmia ollut, pari kertaa Luna taisi pörähtää, kun Coops juoksi kovaa liian läheltä ohi.
Monttu oli todella mäkinen, joten voisi kirjaimellisesti sanoa että se on monttu. Syvä keskeltä ja korkea reunoilta. Lunalle ainakin tuli paljon hyvää takapäätreeniä kun se juoksi mäkiä ylös alas. Maasto oli myös helppokulkuista ihmisille.

(c) SM
(c) Siiri Markkanen
Laitoimme koirat myös juoksemaan yhtä mäkeä edestakaisin. Yllättäen Luna oli innokkain juoksija. Alkuun juoksi kaikki kolme koiraa pari kertaa, jonka jälkeen Coops jätti homman kesken. Sitten Luna ja Lara juoksi vielä pari kertaa, jonka jälkeen Lara päätti tehdä muuta. Lopulta sitten vain Luna juoksi innoissaan ylös ja alas namien perässä. Tiedä sitten onko siitä vain kivaa juosta vai onko se vaan niin herkkujen perään, että kaikki tekeminen käy. :’D

Kiersimme aluetta ympäri ja lopulta jäimme keskelle hiekkamonttua vielä kuvailemaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)