keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kuinka tehdä narulelu koiralle

Minulla jostain syystä likaantuu vaatteet (vasinkin paidat) jotenkin mystisesti niin, että ne eivät lähde enää millään puhtaaksi. Jotain outoja tahroja, mitkä näyttäisi siltä että olisin heittänyt kahvia päälleni, mitä en ainakaan myönnä. :D Tällaisia paitoja alkoi olla useampia ja olin heittämässä niitä roskiin, kunnes tajusin että kankaanhan voi vielä uusiokäyttää. Netin syövereistä sitten löysin ohjeet koiran narulelun tekemiseen. Kysykää jos jokin kohta ei aukea, osaa oli välillä todella hankala yrittää sanallisesti selittää.

Vaihe 1. Leikkaa 4 saman pituista palaa kankaasta. Leveyden voit päättää itse, mitä leveämpi pala sitä paksumpi lelu. Minä yritän leikata silmämääräisesti noin 4-5 cm paloja. Ensimmäisiä kertoja tehdessä, tekemistä helpottaa jos kangasta on kahta eri väriä.

Vaihe 2. Solmi palat yhteen toisesta päästä

Vaihe 3. Levitä kankaat kuvan osoittamalla tavalla (solmu on siis alla). Itsellä nyt siis yksi sini- ja vihreäraidallinen ylhäällä ja alhaalla. 

Vaihe 4. Seuraavaksi taita sekä ylhäältä että alhaalta toinen kangaspala menemään toisen yli. (Tässä siis sinivalkokangas menee vihreävalkoisen yli)

Vaihe 5. Käännä nyt tämä alle jäänyt kangas menemään vastakkaisen  ylimenevän kankaan läpi. (Eli vihreävalkoinen tekee U-käännöksen ja menee vastakkaisen sinisen alta) Kuva varaan selittää paremmin kuin minä...

Vaihe 6. Kiristä sitten vetämällä vuorotellen kankaan päistä niin että keskelle kiristyy pieni neliö.

Vaihe 7. Lopputulos pitäisi näyttää suunnilleen tältä Kiristäminen onnistuu paremmin kun solmusta pitää kiinni (minulla tapana pitää jaloilla).
Tämän jälkeen palaa vaiheeseen 4, Mutta nyt päällimäiseksi vaihtui vihreävalkoraidallinen kangas.  Jatka vaiheet 4-7 monta kertaa.

Lelun pitäisi alkaa näyttää tältä. Kun se on mielestäsi tarpeeksi pitkä tee vain solmu päähän ja leikkaa ylijäämä (jos sitä on) pois. Halutessaan voi nuo päihin jäävät 4 hapsua hapsuttaa pieniksi hapsuiksi.

Tämä lelu on siis tehty vanhoista paidoista ja kelpaa meidän Lunalle niin veto- kuin noutoleikkeihin. Lelun sisälle voi myös piilottaa nameja ja näin se on hyvä aktivointilelu. Minä jos tosin laitan herkkuja sisälle niin Luna silpoo koko lelun, jolloin se ei tietenkään ole kovin pitkäikäinen...
 Seuraavan lelun tein fleecestä, koska se vaatii hieman pidemmät kankaanpalat. Uskoisin että jostain pitkästä vaatteesta (hameesta? Jos joku kehtaa semmoista heittää pois) tämänkin lelun voisi tehdä. Fleeceä saa myös yleensä melkohalvalla (parhaimmillaan paria euroa per metri) kun hakee esimerkiksi Eurokankaan tilkkulaatikosta.

Luna on kovasti mukana tekemässä leluja.

Luna vahtii ettei tule leikattua liikaa.

Vaihe 1. Eli tähän leluun tarvitaan 3 kankaanpalasta. Minulla edelleen leveytenä 4-5cm, ja näiden pituus oli jotain  70cm luokkaa, mutta totesin että se olisi voinut olla vielä pidempi.

Vaihe 2. Letitä kankaat keskeltä, tietysti mitä enemmän letität sitä isompi rengas syntyy.

Tältä siis näyttää valmistuva rengas. 

Vaihe 3. Kun rengas on sopivan kokoinen letitä päät yhteen ja jatka haluamasi matka. Solmi lopulta päät yhteen. 

Vaihe 4. Lopputulos. Minä kun arvioin tarvittavan kankaan pituuden väärin tuli tästä hieman lyhyt, mutta tosissaan halutessaan siitä voi tehdä paljon pidemmän ja renkaankin isommaksi. Hapsuja voi myös lyhentää tai lisätä leikkaamalla, itse vielä lyhensin niitä hieman kuvan oton jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti