tiistai 15. tammikuuta 2019

Uuden vuoden ensimmäiset treenit

Maanantaina meidän treenit jatkuivat. Rallyhan jäi talvilomalle mutta tokotreeneissä kävimme Lunan kanssa jouluaattona.  

Rallyssa meillä oli jälleen kaksi pientä rataa (täytyy sanoa että toivoisin useammin yhtä täyspitkää rataa mieluummin, jotta voisi kunnolla treenata kisamaista suoritusta). 

Ensimmäisellä radalla oli laitettu oikein mukavasti heti ensimmäiseksi esteeksi putki ja seuraavaksi houkutus. Lunallehan tämä ei mikään ongelma ole ollut, kun se ei ole koskaan (*koputtaa puuta*) tajunnut houkutuksen päälle.  Hieman jouduin kyllä vauhtia hidastamaan että päästiin kunnolla puikkelehtimaan törppöjen läpi. Houkutuksen jälkeen oli uusi kyltti, ohjaajan ympäri myötäpäivään, mikä on Lunalle helppo. Sitten olikin meidän yksi hankalista kylteistä, eli koira eteen seisten ja peruutus ohjaajasta poispäin. Tämä yllättäen sujui minusta ihan hyvin! Luna meni nätisti suoraan eteen ja peruutti ehkä aivan pikkiriikkisen kaartaen oikealle, mutta ei mitenkään pahasti.  

Sitten jouduin uusimaan seuraavan kyltin, joka oli niinkin perus kuin istu - käännös oikeaan – istu. Eikä siinäkään siis itse liikkeessä mitään ongelmaa, Luna vaan otti heti alkuun hienosti mikrotuplaistumisen. Eli istui, jonka jälkeen hilasi persuutaan vielä vähän taaemmas. Otin liikeen siis uudelleen, jotta neiti pitäisi takamuksensa paikoillaan. Toinen yrittämä meni paremmin, ainut että Luna istuutui vähän turhan taakse. Annoin sen kumminkin olla, koska se kumminkin nyt istui kerralla. 

270 vasempaan – ei ongelmaa, puolenvaihto edestä - ei ongelmaa. Askel vasemmalle koira oikealla – Luna ei päässyt oikein mukaan, minkä takia rintamasuunta kääntyi varmaan juuri sen 45 astetta. Otettiin se uudelleen ja nyt Luna näytti taas hienot sivuaskeleensa. Siitä sitten peruuttaen kolme askelta, mentiin vaihteeksi hieman vinoon. Sarjahyppy – ei ongelmaa. Seuraava kyltti meiltä puuttui jostain syystä ja viimeisenä ennen maalia olikin ohjaajan ympäri vastapäivään. 

Meidän toinen rata oli pääasiassa lyhyt oikeanpuolen treeni. Tässä ehkä isoin haaste tulee olemaan omat käsiavut, jotka saatetaan lukea jatkuvaksi. Varsinkin pysäyttävät liikkeet, jossa seistään tai maataan, joudun antamaan käsiavun, jotta Luna pysyy suorassa. Ei ole tuo oikeapuoli niin luonnollinen kuin vasen, mutta ei se tietenkään voi ollakaan kun verrataan 5 vuoden treeniä verrattuna puolen vuoden treeniin. 


Rally-tokoon olemme ottaneet myös nykyaikaisen treenitavan, ilmoitin meidät nimittäin SporttiRakin Rally-tokon VOI/MES -nettikurssille. Pitkään pohdin että ilmoitanko vaiko enkö, hintaa kun oli mukavat 115€ vaikka olin SporttiRakin Projäsen. No, kurssin ilmoittautuminen kerkesi menemään ja totesin ettei sitten ilmoittauduttukaan. Menikö pari päivää, kun tuli ilmoitus että vielä olisi paikka vapaana, jolloin sitten sorruin ilmoittamaan meidät. 

Kurssilla oli ensin aloitusluento, jossa käytiin läpi ylipäätään ylempien luokkien kinkkisiä kohtia, pisteytyksiä, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja mitä kannattaa välttää.  Toinen luento oli sitten uusista sääntömuutoksista.  

Luentojen jälkeen oli lyhyet videot meidän treeniaiheista, jotka oli peruutukset, eteentulot sekä puolenvaihto edestä. Kouluttaja siis videolla kävi läpi erilaisia tapoja treenata ko. Liikkeitä ja mihin kiinnittää huomiota. Sitten meidän piti kuvata omia treenejä, joista kouluttaja antaa kommentit ja neuvoo eteenpäin. Tämän jälkeen on vielä keskustelutunti kouluttajan kanssa, jossa todennäköisesti käydään yleisesti näitä liikkeitä vielä läpi. Sitten tulee uudet suoritettavat tehtävät.  

Katsotaan onko kuinka paljon apua meille tuosta kurssista, ainakin aloitusluennolta tuli jo joitakin hyviä vinkkejä.  

Omalla seuralla on RT-tuplakisat helmikuun alussa ja tässä on ollut hieman pohdinnassa joskos ilmoittaisin Lunan niihin. Vähän idealla että käytäisiin katsomassa miltä ne mestarin radat näyttävät. Jos minun käsiapuja ei lasketa “jatkuviksi” ja meitä hylätä niiden takia, voisin jopa kuvitella että meillä on mahdollisuudet tulokseen. Jos taas ei tuloksia tulisi, olisimme ainakin kannattaneet omaa seuraa. :’D   Tokossa meillä oli viimeinen tunti Sannan opissa. Kevätkaudelle siirryin torstain ryhmään, jotta treenit eivät olisi enää samana päivänä. 

Ajatus oli ottaa koemaista suoritusta, mutta Sannan kanssa otettiin sitä hieman muunnellusti. Eli hänen ideansa oli nyt tehdä kyllä koemaista, mutta yllätyksellisesti. Eli otettiin koemaisesti vain osia liikkeistä sieltä täältä. Aloittaen seuruusta, otettiin pätkä suoraan, pari askelta taaksepäin ja sitten sosiaalinen palkka. Siitä siirryttiin jääviin, josta tehtiinkin vain ensimmäinen (istu, jonka Luna kyllä taas seisoi), josta taas sos.palkka. Otettiin luoksetulo ilman luoksetuloa (lähdin kävelemään poispäin, mutta palasin takaisin ja palkkasin), kaukokäskyistä otettiinkin vain yksi vaihto. Ideana siis palkattomuustreeni. Saimme tehtyä noin 4,5 liikettä ennen kuin pieni vinkuna pääsi.  

Noottia sain edelleen minun sosiaalisesta palkasta, aloitin tälläkin kertaa hyvin, mutta siitä eteenpäin kuulemma se laskeutui kuin lehmän häntä. Plus, minun pitäisi hieman selvitellä millaisesta sosiaalisesta palkasta Luna tarkemmin tykkää.  

Olen myös hieman pohtinut tokokokeeseen menoa helmikuun lopulla ja tästä juttelin kouluttajan kanssa. Hän totesi että kannattaa mennä, kun meillä ei tosissaan ongelma ole se että Luna ei osaa liikkeitä. Toisekseen sekään ei ole hyvä, että koeväli menee liian pitkäksi, jotta tietty koerutiini pysyisi.  


Luna ei koskaan ole ollut kunnon sylikoira, se viihtyy lähellä, mutta nukkuu usein omalla pedillään
tai joskus mukavuudenhaluisena sohvalla vieressä.  Joten nämä kerrat kun se on sylikoira on aina <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti