torstai 4. heinäkuuta 2019

Karjaa KR

Ensimmäinen osa lomasta loppui Karjaan näyttelyyn sunnuntaina 30.6. Koirahieroja MinTassu kävi meillä vaunulla vielä perjantaina hoitamassa molemmat neidit kuntoon. 

Sunnuntaina sitten pakattiin auto valmiiksi ja lähdettiin Karjaalle. Keli oli todella lämmin ja aurinko porotti vähän turhankin kuumasti kentälle, jossa ei pahemmin suojaa ollut.

Luna oli ensimmäisenä vuorossa. Cockerspanieleita oli 20 kappaletta, narttujen avoimessa luokassa neidin lisäksi kaksi muuta. Tuomarina oli virolainen Lundava Astrid.


Lunalla on hieman epätasainen moottori liikkuessaan, välillä liikutaan todella näyttävästi ja vauhdilla ja välillä ravataan melkein madellen. Tällä kertaa madeltiin, varmaan osittain helteen takia. Yritin siinä hieman hoputella ja saada neitiin vauhtia (kumminkaan pakottamatta hihnalla), mutta aika turhaan. Onneksi takana tuleva koirakko tajusi juosta hieman ulompana, jotta sai liikuttua kunnolla. 

Yksiloarvosteluissa ensimmäinen narttu sai EH:n. Jonka jälkeen siirryimme Lunan kanssa tuomarin eteen. Edelleenkään vauhtia ei pahemmin ollut liikkeessä, mutta muuten se näytti siinä esittäessä ihan hyvältä. Seisoessa pysyttiin nätisti paikoillaan.

Ja sieltä nousi punainen lappu! Siirryimme hetkeksi sivummalle, kuin luokan viimeinen narttu meni arvosteluun. Hetken päästä nousi sininen lappu, jolloin tajusin että ei pahus, Luna oli ainut ERIn saanut luokassaan. Joten kilpailuluokan alkaessa siirryimme jonon ensimmäiseksi. Hieman siinä pidin mielessäni peukkuja pystyssä joskos kävisi tuuri ja sieltä se SA napsahtaisi, mutta kuten arvelin, kehäsihteeri sijoja luetellessaan totesi että ei SA:ta. Eihän se yllätyksenä tullut, vaikka ei arvostelussa lukenut, niin varmaan tuo Lunan korkeahäntä oli taas syynä saamattomuuteen. Koska rotumääritelmässä eritoten kielletään sen nouseminen yli selkälinjan. 

Ja punainenhan sieltä nousi.


Mutta ei voi mitään, Lunalle tämä tulos oli todella hyvä. Oikeastaan jos ajatellaan että SA:ta neiti ei voi saada, niin tämä luokkavoitto on se paras saatavissa oleva tulos. 

"Suuri, erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Riittävä kaula. Hyvä selkälinja. Eturinta saisi olla vielä syvempi. Yhdensuuntaiset hyvät liikkeet. Riittävät sivuliikkeet." ERI AVK1 

Naureskeltiin kyllä tuota “suuri” sanaa, koska Lunahan on 10 kiloisena kaikkea muuta kuin suuri. Arvelen, että joko se sana on täysin väärin tai sitten siitä puuttuu joku toinen sana perästä. :’D 

Siitä siirryimme sitten Bemmin ja Laran kehien luokse. Minä esitin ensimmäistä kertaa Bemmin ja täytyy myöntää, että hieman jännitti että näinköhän poika päättää vetää minut kehästä pihalle. Bemmillä kumminkin on painoa sen verran ja lihasta että jos se päättää lähteä niin siinä on oikeasti pitelemistä. Onneksi vaunulla olin jo todennut, että aika hyvin poika kulkee minunkin kanssa. 

Tuomarina kulttiksilla oli Leni Finne, jonka tiedettiin olevan todella tiukka. Joten mitään huipputulosta ei odotettu, minulle riitti että sain pidettyä koiran kehässä. 

Kulttiksilla oli hieman hassusti todella vähän koiria per luokka, joten piti tarkkaan seurata jotta osaisin mennä oikeaan aikaan pojan kanssa kehään. Silti, sen sekunnin kun kiinnitin huomion johonkin muuhun, huomasin meitä jo huudeltavan. Joten äkkiä Bemmi mukaan ja juosten kehään. 

En tiedä vaikuttiko helle pojuunkin, mutta se kulki todella nätisti vaikka perässä juoksi kolme muuta urosta. B myös seisoi hienosti paikoillaan, mitä nyt kertaalleen piti istahtaa rapsuttamaan kaulaa. 

EH:han sieltä lopulta tuli, mutta kun otetaan huomioon tuomarin tiukkuus ja se että me pysyimme hienosti kehässä, on tulos hyvä. Kolme muuta urosta saivat ERIn, joten jouduimme vielä lopuksi juoksemaan kolmikon perässä. Yllättäen tämäkin sujui aivan ongelmitta.

“Riittävät mittauhteet. Sopiva luusto. Oikealinjainen uroksen pää. Hyvät tummat silmät. Hyvin kompakti kaula ja ylälinja. Niukahko eturinta. Hieman lyhyt olkavarsi. Alaosasta varsin kapea rintakehä josta johtuen ahdasasentoiset eturaajat. Oikein kulmautuneet takaraajat. Oikea askelpituus. Melko löysät liikkeet" EH AVK4 

Viimeisenä oli Laran vuoro, tuomarina Savolainen Tuula.  Larahan ei tästä näyttelystä hirveästi mitään voinut enää saada kun Sertit oli jo kasassa. Neidin luokassa oli kanssa kolme koiraa. Kuten Lunalla, kaksi muuta koiraa sai EH:n Laran saadessa ERIn. Lara siis voitti luokkansa ja sai SA:n. 

Paras narttu –luokassa ei sitten ollutkaan kuin Lara ja valionarttu, ja näistä valio osoitettiin ykköseksi. Tuomaristakin näki että koirat olivat aika tasaisia, kun niitä juoksutettiin edestakaisin ja ympäri. Valio tosin liikkui nopeammalla vauhdilla ja siten hieman näyttävämmin, joten se saattoi olla syy ykkössijaan.

" 2v. Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä ylälinja. Kaunis pää ja ilme. Tummat silmät. Hyvä eturinta ja rungon tilavuus. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Kapeahkot takaliikkeet. Kevyet joustava askeliset sivuliikkeet. Hyvä turkki ja häntä." ERI AVK1 SA PN2  

Samassa näyttelyssä oli vielä vaunuporukoista karkeakarvainen saksanseisoja Tazzi, mikä tuli hieman yllätyksenä ja näimmekin vasta paikan päällä. Heilläkin meni hienosti, uroksia tosin oli vain kaksi, mutta Tazzi tuli ykköseksi saaden SA:n ja täten SERTin ja ollen ROP, koska kumpikin osallistuneista nartuista sai EH:n. He jäivät vielä ryhmäkehiin. Seiskaryhmässä on muutenkin vähemmän rotuja ja mennessämme syömään läheiselle ABC:lle ennen kotiinlähtöä, laskettiin että seiskaryhmän koirissa olikin vain 5 ROP-tuloksen saanutta. Eli heillä olisi hyvä mahdollisuus sijoittua. No, loppupeleissä näistä viidestä koirasta kolme osallistui ryhmäkehään ja Tazzi sijoitettiin toiseksi.

(c) Salonen Seija

Eli vaunuilijoista kolme oli luokkavoittajia ja yksi jolla tavoitteena oli kehässä pysyminen, käyttäytyi oikein hienosti, joten voinee sanoa että hyvin meni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)