torstai 5. huhtikuuta 2018

Vuoden tokocockeri

Vihdon ja viimein julkaistiin viime vuonna parhaiten pärjänneet cockerspanielit. Luna sijoittui kolmella tokon avo-luokan ykköstuloksellaan viime vuonna ensimmäiseksi. Pääasiassa sen takia ettei ylemmissä luokissa viime vuonna ollut pahemmin kokeissa kävijöitä. Tai kävi loppuvuonna yksi kokeilemassa voittajaluokkaa, mutta tuloksetta niin eihän hän siitä pisteitä sitten saanut.  Alokasluokassa olikin sitten osallistujia enemmän, Luna ja tämä yksi voittajaluokkalainen mukaan luettuna, kokeissa kävi yhteensä 18 cockerspanielia.


Ja näistä kisaajista vain Lunan ja kolmen muun tulokset ilmoitettiin Cockerspanielit ry:lle, mikä on harmi. Mutta sama se oli vuonna 2016. Tietysti kaikki eivät ole rotuyhdistyksen jäseniä ja siten tietysti eivät ole ”kilpailussa” mukana. Mutta voisin kuvitella, että on meitä jäseniä enemmän kuin 4 kappaletta näistä 18:sta.

Mutta, minua pyydettiin kirjoittamaan noin aukeaman juttu meidän tokourasta cockerspanieleiden rotulehteen. Ensin pohdin että miten minä saan tekstiä niin paljon kirjoitettua, mutta kuin aloin kirjoittaa, totesin olevani tilanteessa että jostain piti karsia. Lopulta sain tekstin sopivaan mittaan.Ajattelin sen olevan siinä, kunnes lauantaina 24.3. Facebookiin Cockerspanielit ry:n sivuille ilmestyi kuva viidestä pokaalista ja teksti, että kohta palkitaan vuoden menestyneet cockerit.  Yhdistyksellä oli silloin kokous Jyväskylässä ja huomasin aikataulusta että siellä tosissaan oli palkintojenjako. No, minun ja kokouspaikan välillä oli melkein 250 kilometriä, joten lähetin vain äkkiä fb-viestiä kuvan laittaneelle henkilölle (joka oli yhdistyksen vara-pj). Kyselin että olisiko siellä ollut palkinto meillekin ja kun oli, niin oliko mitään mahdollisuutta saada sitä vaikka postitse (että minä maksan postimaksun), kun en osallistunut kokoukseen. Koska olisihan se hienoa saada Lunalle pysti suorituskesta. Ei sitä tiedä jos me ei enää koskaan ollakaan ensimmäisiä. Postitus ei onnistunut, mutta kävi niin hyvä tuuri että tämä vara-pj työskenteli Järvenpäässä ja hän lupasi ottaa Lunan palkinnon mukaansa, jotta pääsin noutamaan sen sieltä. Eihän se nyt sitten mennyt ihan kuin suunniteltiin, maanantaina vara-pj laittoi viestiä että unohti ottaa pokaalin mukaan töihin ja lupasi tuoda tavarat tiistaina. No tiistaina sain viestiä, että hän oli kipeänä eikä voinutkaan tuoda palkintoja. Sovittiin että hän tuo palkinnot kunhan paranee. Ajattelin että olisi ne kiva saada ennen pääsiäistä, kun samalla viikolla piti ilmestyä uusin cockerspanielilehti, missä tulokset julkaistaisiin. No, vara-pj toi palkinnot torstaina, mutta cockerilehti ilmestyikin vasta seuraavan viikon lopulla.

En tiennyt, että ensimmäiseksi tulleet palkitaan vielä erikseen, kun Lunakin nyt ensimmäistä kertaa on ensimmäisellä sijalla. Eikä kukaan ole koskaan laittanut mihinkään ilmoitusta tai posetuskuvaa aikaisempina vuosina mistä olisin voinut tajuta palkinnon odottavan. Olisin tiennyt varautua hieman paremmin.2 kommenttia:

 1. Sinulleko siis etukäteen kerrottiin, että Lunasta tuli tuo vuoden tokocockeri, jotta pystyit kirjoittamaan lehteen jutun, mutta ei mainittu palkinnosta, että olisit halutessasi voinut mennä tilaisuuteen paikanpäälle sen noutamaan? Lappalaiskoirayhdistykseltä on aina tullut kutsu palkintojenjakotilaisuuteen ja palkinnot lähetetään automaattisesti postitse niille, jotka eivät hae sitä kokouksesta. Rotuyhdistyksissä on kuitenkin väkeä ympäri Suomen, joten ei voi vaatia, että ihan joka paikasta lähdettäisiin palkintoa kokouksesta noutamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sain sähköpostin tokotoimikunnalta vuoden alussa että pitää juttu kirjoittaa, mutta he eivät maininneet mitään palkitsemisesta. Palkinnot taisivat tulla eri kautta (eli ei tokotoimikunnan puolesta, kun kaikille lajin ykkösille oli samat palkinnot).

   Eikä tullut mitään erillistä kutsua, yleinen kokouskutsu oli laitettu yhdistyksen fb-sivuille, mutta kun en minä yleensä noihin kokouksiin osallistu, niin enhän minä tajunnut edes katsoa sitä.

   Ja jostain syystä cockeriyhdistyksellä noita palkintoja ei postiteta, varsinkaan automaattisesti. Mikä sinällään on jännä, kun ajattelee että pokaaleihinkin oli kaiverrukset tehty ja maksettu, mitä yhdistys niillä tekee. Pokaalit tietysti voi uusiokäyttää, mutta laatoilla ne ei taida tehdä mitään.

   Olisi jäänyt meidänkin palkinnot saamatta, jos en sattumalta olisi nähnyt sitä palkintokuvaa.

   Poista