maanantai 4. maaliskuuta 2019

Laran toinen tokokoe

Systeri ilmoitti Laran toiseen tokokokeeseensa Janakkalaan 2.3. Lunaakin yritettiin saada mukaan voittajaluokkaan, mutta yllättäen näin alkuvuonna monet kokeet ovat olleet täynnä, varsinkin ylemmät luokat. Jäimme varasijalle, mutta paikkaa ei herunut, joten Luna jäi viettämään vapaapäivää äitin luokse, kun me lähdimme Laran kanssa kohti Janakkalaa.

Tuomarina oli Lunallakin ollut Kaarina Pirilä. Mukava tuomari, ehkä hieman tiukemman puoleinen ja tämän koepäivän jälkeen olen edelleen samaa mieltä. 

Alokasluokassa oli kahdeksan koiraa, joista Lara oli vuorossa kuudentena. Koe oli hieman aikataulusta jäljessä ja me olimme tulleet vielä reilusti hyvissä ajoin, joten hetken siinä sitten jouduimme odottelemaan. 

Lopulta avoimen luokan jälkeen lähti alokas käyntiin. Paikallaolot otettiin kahdessa ryhmässä, Laran ollessa jälkimmäisessä.Paikalla makaaminen 1min

Lara tarvitsi kaksi käskyä maahan. Makaaminen itsessään sujui melko rauhallisesti, hieman vilkuili naapurikoiria. Jännitysmomentin toi reunassa oleva terrieri joka päätti lähteä vauhdikkaasti rivistä omistajansa luokse, mutta muut koirat pysyi hienosti rivissä, vaikka tämä pikku terrieri veti vielä kunniakierroksen ennen kiinnijäämistä. Lara tarvitsi kaksi käskyä istumaan nousemiseen, kun huomio oli kiinnittynyt edelleen tähän liikkeelle lähteneeseen terrieriin. 

Arvosana: 6

Kapulanpito

Laralla on jokin ongelma kapulan kanssa vain kokeissa. Nyt pää nousi kuin ottaakseen kapulan, mutta sitten pikkuneiti päättikin ettei sitä halua ja tuijotti vain eteenpäin. Hieman houkuttelemalla systeri sai Laran ottamaan kapulan suuhunsa, mutta neiti sitten kumminkin sylki sen maahan.

Arvosana: 0

Seuraaminen

Ennen liikkeen alkua Lara löysi jonkin hyvän hajun maasta ja systeri joutui herättelemään neitiä mukaan. Juuri liikkeen alkaessa sitten joku kolautti ulko-oven kunnolla pamauttaen kiinni, mikä herpaannutti Laran keskittymisen ja neiti jäikin katsomaan taakseen systerin käskyttäessä ja lähtiessä liikkeelle.

Lopulta Larakin tajusi lähteä liikkeelle ja siitä seuraavat kymmenen metriä meni ihan hyvin. Sitten Lara jäi taas pälyilemään taakse. Alunperin ajateltiin sen vielä ihmettelevän oven pamausta, mutta videota pari kertaa katsoneena luulen neidin itseasiassa ihmettelevän perässä kävelevää tuomaria. Lara taas kiri systerin kiinni (naureskeltiin että Lara hienosti teki saman käännöksen samassa kohti kuin systeri vaikka perässä tulikin :D ).

Loppuun Lara sitten oikeastaan heräsi ja seurasi hienosti.

Arvosana: 7

Liikkeestä maahanmeno 

Tässä Lara olikin sitten jo oikeasti mukana. Seuruu oli hienosta ja maahan mentiin täpäkästi. Maassa pysyttiin ja noustiin lopulta ensimmäisellä käskyllä.

Arvosana: 10

Luoksetulo

Hieman Lara alkoi kiihtyä tässä vaiheessa joko jännityksestä tai palkattomuudesta tai vähän sekä että. He pääsivät lähtöpaikalle ja lopulta neiti rauhottui niin että liike sai alkaa. Lara jäi istumaan, mutta systerin lähtiessä liikkeelle alkoi maan haistelu ja neiti kääntyi hieman vinoon. Luoksetulo oli vauhdikas, mutta Lara yllättäen hieman törmäsi systerin jalkoihin.

Arvosana: 7

Kaukokäskyt

Lähtöpaikalle mentäessä Lara kävi hieman ihmettelemässä liikkuria ja perusasennossa tuijotettiin puolestaan tuomaria, minkä takia ensimmäinen maahan-käsky meni ohi. Laralla on välillä ollut ongelmia nousta istumaan, mutta nyt istuminen oli oikein hieno ja jopa ennakoiva - systerin käden liikkuessa neiti pongahti ylös, eli ennen kuin edes käskyä oli keretty sanoa. Nyt ongelmia oli maahanmenossa, koska siihen tarvittiin taas toinen käsky.

Arvosana: 7

Estehyppy

Tässä ei ollut ongelmia, hieman alussa Lara taas katseli tuomaria ja ihmetteli maassa olevia tarroja, mutta liikkeen alkaessa keskityttiin ja hienosti tultiin esteen yli käskystä.

Arvosana: 10

Kokonaisvaikutus 9

Eli pisteitä tuli 136 ja täten ALO3. 

Eli ei ollut nyt ihan nappisuoritus, mutta kun ajattelee sitä että systerillä ja Laralla on aikaa edellisistä kunnon tokotreeneistä, niin onko ihmekään että häiriöt voittivat. 

Totesin siinä itsekin että ehkä ihan hyvä ettei Luna saanut paikkaa - meilläkin on tokossa jäänyt palkattomuustreenit vähemmälle näin talvella. Katsotaan keväämmällä uudelleen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti