keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Vaihteeksi hieman treenejä!

Meiltä jäi yhdet treenit väliin epämääräisten nenäpunkkiepäilyjen takia, mutta viime viikolla pääsimme jälleen treenaamaan. Rallyssa tehtiin jälleen täyspitkää rataa, mikä oli 17.2. Porin kisarata.


Ja täytyy sanoa että oli oikein mukava rata, nämä radat ilman peruutuksia on meille juuri sopivia. Meidän ongelma radalla ei oikeastaan liittynyt kyltteihin vaan kiirehtimiseen. Kuten olen tainnut jo pariin otteeseen mainita, Luna lähtee kiihdyttämään aina seuraavalle kyltille ja jos en saa neitiä oikeaan paikkaan ennen kylttiä, niin Luna on totaalisen vinossa. Pari kertaa jouduin siis uusimaan kylttejä tämän takia. Kouluttaja totesi, että yksi syy tähän kiirehtimiseen todennäköisesti on se, että palkkaan aina kyltillä. Jotenkin sen välissä tapahtuvaa seuraamista pitää taas niin itsestään selvyytenä, eikä siitä ole palkkaa herunut. Joten sinällään onko kumma, että Lunalla on kiire seuraavalle palkkapaikalle.

Meitä ei tällä tunnilla ollut kuin 3 koirakkoa (team punaiset, Luna, meidän vakkariryhmäläinen punainen kulttis sekä vierailevana tolleri), joten radalle pääsi useaan otteeseen. Seuraavat suoritukset teinkin vain seuraten ja pakolliset käännökset, jotta pääsin palkkaamaan oikeasta seuruupaikasta ja kylttien välillä. Tällä tavalla teimme radan vielä pariin otteeseen läpi, joka hiljalleen alkoi neidin vauhti hidastua. 

Yritän katsoa Lunalle seuraavaa rally-kisaa huhtikuulle, nyt on vain kisat olleet todella nopeasti täynnä (naureskelin kun marmatin asiasta treeneissä, kaikki mihin ilmoittauduin maaliskuulle oli jo täynnä varasijoja myöten, joku toinen sitten aloitti saman marmatuksen facebookissa päivän kahden päästä, eli en ole ollut ainoa joka on tämän noteerannut : D.) Nyt olen erikseen laittanut itselleni ihan muistutuksen, että olen ilmottautumassa sillä sekunnilla kun ilmo aukeaa. Tokossa sitten meillä oli aiheena jäävät, joista jäimme viime kerralla pois (minä olin vielä valinnut aiheen ^^; ). Isoin ongelmahan meillä on istumisen kanssa. Luna kyllä osaa sen, mutta minä en luota siihen osaamiseen ja annan aina kroppa-avun. Tähän mennessä siitä ei ole ihan hirveästi sakotettu, osa tuomareista ei ole sitä edes huomannut, mutta olisihan se tietenkin kiva saada jätettyä pois.

Näytin sitten kouluttajalle miten me suoritetaan se istuminen ja sain noottia omasta käskytyksestä. Tiedän itsekin että sanon istu-käskyn aika voimakkaasti painottaen, mutta minusta se on helpottanut Lunaa erottamaan sanan paremmin. Neidillä menee siis satunnaisesti istu ja seiso sekaisin ja luulen sen johtuvan is-tavusta. 

Tähän kouluttaja sanoi että hänellä on oma tapa antaa huomaamaton kroppa-apu istumiseen. Hän ensinnäkin antaa istu -käskyn aina vasemman jalan kohdalla. Olin tässä kohti jo heti että pitääkö minun oikeasti tietää missä minun jalat menevät?! Hyvä kun koejännityksestä pystyn kävelemään suoraan, niin sitten pitäisi vielä tietää kumpi jalka on kumpi. Tämä tietenkin jatkuu sitten vielä niin että minun pitää ajoittaa maahan-seiso käskyt oikealle jalalle. Sitten vielä siinä käskyä antaessa pitäisi tehdä pienen pieni hidastus, ei mitään selvää kunnollista tietenkään, mutta nämä kaksi on koiralle jo yleensä selkeä apu liikkeeseen. 

Sitä sitten yritettiin siinä harjoitella, mitä nyt ensin annoin taas itse kunnon avun ja toisella kerralla tuli käsiapu. Kolmas kerta sitten oli jo hieman sellainen mitä haettiin. Luna tuntui tajuavan idean melko nopeasti tai sitten se vain hiffasi, että nyt pitää istua eikä ymmärtänyt muuten mitään. Kumminkin saimme käskyn tehdä kaksi viikkoa pelkästään tätä, eikä sekoittaa nyt muita jääviä mukaan. Tietysti jos teemme muut jäävät erillisenä harjoituksena (eli ensin pelkkää istumista, sitten välissä jotain muuta liikettä, jonka jälkeen voimme ottaa seiso-maahan-jääviä), niin oli ok. Mutta ei sekoita niitä vielä.


Kouluttaja totesi meillä toisen ongelman, mikä oli esillä jo maanantain rallyssa. Luna nimittäin edisti tässäkin seuraamisessa. Totesin kouluttajalle, että minun on tarkoitus lähteä sitä korjaamaan tarkentamalla taas seuruupaikkaa, mutta hänen mielestään se korjautuisi helpommin kun puuttuisin perusasentoon. Eli oikeaan perusasentopaikkaan pitää osua kerrasta. Luna osaa korjata perusasentonsa hienosti ilman lisäkäskyä, mutta nyt piti saada neiti tajuamaan että perusasentoon voi tulla myös niin ettei sitä tarvitsisi joka kerta korjata. Kouluttajan mielestä Luna on sen verran viisas (tai ahne?), että kun jätetään palkkaamatta namilla ne kerrat kun korjaus tehdään, kokee neiti järkevämmäksi mennä kerralla oikein. 

Muutaman ensimmäisen kerran Luna korjasi joka kerta, mutta sai tästä vain suullisen kehun. Sen jälkeen neiti lähti hiljalleen korjaamaan ensin seuraamispaikkaansa (koska kulkiessaan liian edessä joutui peruuttamaan ja korjaamaan) ja sitten siten istumista oikeaan kohtaan.  Pitää ottaa tämä nyt kunnon treeniin, koska se tuo avun sekä tokoon että rallyyn. Viimeisenä tehtiin hieman kaukoja. Luna näytti oikein hienot vaihdot, mitä nyt hieman seiso-istu vaihdossa tuli arviolta 5cm eteenpäin. Kouluttajakin totesi, että muuten todella hyvät vaihdot. Tuohon S-I vaihtoon hän tarjosi treeniksi sitä että pidän namia Lunan nenän edessä, ja kun neiti siitä luopuu ja siirtää painon taakse sanon käskyn. No, Lunahan ensinnäkin oli namissa oikein kunnolla kiinni, toisekseen, eihän se peruutus istumaan oikein onnistunut kun ajatus oli siinä namissa. Koen että meidän kepinyli tehtävä S-I treeni on ollut toimivampi, joten muistuttelen sillä aina ajoittain. Toisekseen tuo 5cm liike pudottaa arvosanaa maksimissaan 1 pisteellä, ehkä me pystytään se hyväksymään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti