tiistai 15. maaliskuuta 2016

Ensimmäistä kertaa hierottavana


Maanantaina 14.3 tuli käytettyä Luna hierojalla. Olin alkanut epäilemään neidillä olevan mahdollisesti lihasjumeja, kun se on lenkeillä peitsannut normaalia enemmän. Sain sitten varattua ajan Järvenpään Koirien hyvinvointikeskuksesta, hierojana oli Hanna Juntunen.

Vähän mua jänskättää...
Hieronnan alussa hieroja kirjasi ylös tietoja Lunan ravinnosta, liikunnasta ja sen määrästä, harrastuksista ja niiden määrästä sekä yleistä terveydestä. Sitten siirryttiin lattiatasoon hierontaan. Luna oli hieman epäluuloinen hierojaa kohtaan, mutta meni kumminkin hetken houkuttelun jälkeen silitettäväksi. Hieronnan alkaessa Luna katseli meitä kulmiensa alta varmaan ajatellen, että mihinköhän hänet on oikein taas tuotu.

Minä olin varma, että Luna on hierottaessa joko kuin rautakanki tai se yrittää koko ajan karkuun, mutta yllättävän hyvin se pysyikin alustalla. Aina välillä se yritti hivuttautua pois, mutta näin ei tapahtunut kuin varmaan muutaman kerran hieronnan aikana. Välillä jopa neidin silmät alkoivat painua kiinni, kunnes hieroja hieman vaihtoi asentoa jolloin tuo pomppasi ilmaan.

Lunan selästä löytyi jumeja, osa oli kuulemma ihan kunnon jumeja. Vasen puoli oli hieman paremmassa jamassa kuin oikea. Pientä ininää kuului Lunalta kun hieroja jumien kohdalta hieroi, mutta tietäähän sen itsekin että kipeäähän se tekee kun on lihakset jumissa ja joku hieroo. Neiti myös yritti tarjota vasenta puolta hierottavaksi oikean puolen sijaan, mistä pystyi päättelemään että oikeapuoli oli enemmän jumissa ja sen hierominen oli vähemmän mukavaa.





Hieronnasta kumminkin selvittiin elossa ja lopuksi Luna oli jo melkein kaveria hierojan kanssa. Hieroja totesi että olisi hyvä jos ensiviikolla pääsisi vielä uudestaan käymään, jotta saadaan kunnolla jumit avattua. Mutta kuulemma sitten ei tarvitse tulla hetkeen, kun on kumminkin nuori koira kyseessä. Pitää varmaan ottaa tavaksi käyttää vaikka 3-6 kuukauden välein Luna hierottavana. 

Nyt ohjeiden mukaan mennään kaksi seuraavaa päivää rauhassa, ei saisi hirveästi riehua, jotta lihakset saavat palautua kunnolla. 

Pitäisi käydä ostamassa Lunalle Back On Track -loimi. Se saattaisi hieman ehkäistä lihasjumien syntyä, plus se on kuulemma hyvä heittää koiran selkään treenien ja hieronnan jälkeen. Yritin jo netistä katsella, mutta ainakaan Mustilla ja Mirrillä tai Petenkoiratarvikkeella ei enää löytynyt sopivaa kokoa. Tosin en tiedä onko tuon koko 43 vai 46, joten taidan lähteä kiertämään eläinliikkeitä siinä toivossa että jostain löytyisi ihan hyllystä, jotta päästään loimea kokeilemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)