keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Match Show Orimattila 20.3.2016

Sunnuntaina 20. maaliskuuta ajelimme Orimattilaan Molossirace ry:n pitämään mätsäriin. Ilma oli todella hyvä ja ajomatka sujuikin sulien teiden takia nopeaan. Mätsäripaikka oli Orimattilan Megamyyntiareenalla oleva sisähalli. Koirat olivat tervetulleita myös itse kauppaan (jokainen kaupassa käynyt koira sai jopa dentastixin kassalta!) sekä kahvioon.

Lunalla on melkein joka kuvassa häntä heilumisen takia hassusti. :D (Kuvaaja Satu Rajala)

Olin varautunut hieman ahtaaseen tunnelmaan, kun mätsärin facebook-ryhmässä osallistujia oli yli 90, joten ei tullut yllätyksenä että hieman saimme etsiä itsellemme ja koirillemme paikkoja ennalta määrätyiltä alueilta. Kyllä sen tietää että talvella kun on lämmitetyssä sisähallissa kisat, niin osallistujia löytyy. Kun olimme saaneet tavarat purettua, alkoi odottelu. Tapahtuman huonona puolena sanoisin sen, että kehiä oli vain kaksi. Lapsi&koira, pennut (kaikki samassa) ja pienet aikuiset olivat yhdessä kehässä, x-rotuiset sekä isot aikuiset toisessa. Pentuja olikin sitten paljon, melkein 70kpl. Näimme toisen (maksanvärisen) cockerin, joka olisi osallistunut pentuluokkaan, mutta he eivät sitten jaksaneet jäädä odottelemaan.

Kuvaaja Satu Rajala
Hieman reilun puolentoista tunnin odottelun jälkeen X-rotuiset oli saatu loppuun, jolloin mätsäriväki päätti siirtää pienet aikuiset alkamaan vapautuneessa kehässä isojen aikuisten sijaan (pieniä oli paljon enemmän). Me siis vaihdoimme koirien kanssa paikkaa lähemmäs tätä toista kehää. Tuomari ei pitänyt mitään kiirettä koirien arvostelussa, mikä sinällään on ihan hyvä, mutta pieniä aikuisiakin oli lähemmäs 40. Luna oli vuorossa 33 ja Lola 37, meillä meni siis vielä pari tuntia ennen kehään pääsyä. Tytöt onneksi osaavat odottaa nätisti, pari kertaa Luna ärähti vieraille koirille, jos ne yrittivät hyppiä minun tuolia (ja minua) päin tai jos ne olivat tunkemassa kuonoaan herkkulaukun sisään.
Osa alueesta oli varattu koirakoulu Laumanhengen esittelylle, missä pääsi kokeilemaan pientä tehtävärataa. Menin Lunan kanssa sitä kokeilemaan kun emme jaksaneet enää istuakaan. 

Ensimmäisenä tehtävänä oli koskea kuonolla kosketuskeppiin, no tässä ei ollut ongelmaa, neiti koski heti. Seuraava vaihe oli laittaa vain etutassut pienen pölkyn päälle. Tässäkään ei ollut ongelmia, kun tätä treeniä on viimeaikoina otettu aika paljonkin. Kolmas oli sitten hieman haastavampi, tällä kertaa alustana oli pyörivä tasapainolauta. Pari kertaa Luna siirtyi laudan päältä pois, kun sehän keikkasi heti kun vain toinen tassu laitettiin päälle, mutta sen verran jääräpää tuo neiti on, että tämäkin suoritettiin suht nopeaan.

Tasapainoilun jälkeen siirryttiin tötsien pujotteluun. Luna seurasi hyvässä kontaktissa, tosin helpotin tehtävää hieman näyttämällä palkan. Häiriötä oli niin paljon ympärillä. Viimeinen tehtävä olikin sitten meille kompastuskivi. Koiran piti juosta kahden märkäruokaa sisältävän ruokakipon välistä omistajan luokse. Minä erehdyin viemään Lunan liian läheltä kippoja, jolloin neiti tajusi että niissä oli ruokaa tarjolla. Kun ensin siirryin kippojen toiselle puolelle ja käskin Lunan luokse, siirtyi neiti heti tyhjentämään toista ruokakuppia. Säännöissä oli että koiraa ei saa kieltää, mutta saat tehdä mitä tahansa muuta houkutellaksesi. Minä siinä yritin huudella ja liikkua niin että saisin neidin huomion, mutta aika turhaa se tuntui olevan. En tiedä oliko se sitten sattumaa, kun huusin ”Hei!” ja Luna nosti päänsä ylös ja tallusteli luokse, vai loppuiko siitä kiposta ruoka, minkä takia se sitten tuli luokse. :D

Lopulta sitten pääsimme kehään, mutta Lunalla oli kokoajan mielessä naapurikehän ruokakipot. Yritä siinä nyt esittää koiraa, joka vilkuilee koko ajan taaksepäin. Seisominen sujui ihan ookoo, pöytä jälleen pelotti, mutta pöytä olikin huteran tuntuinen, juoksemisesta ei meinannut tulla mitään, kun ensin Luna vetää hepulin ja sen jälkeen kuljettiin joko kuono maassa tai yritettiin vetää naapurikehään. Meitä vastassa oli selvästi näyttelykonkari villakoira, joten en yhtään yllättynyt, että saimme sinisen nauhan.

Mun ilme :D Juttelen varmaan Lunalle juuri. Seurataan tässä Lolan kehää, mulla oli varpaat jäässä ja yritin niitä lämmittää. (Kuvaaja Satu Rajala)

Lolalla puolestaan sujui hyvin ja he saivat punaisen nauhan. Omasta mielestä tämä tulos oli selvä, kun heidän kilpailijansa ei meinannut ollenkaan pysyä paikallaan.

Koska olimme loppupuolella, pääsimme Lunan kanssa pian sinisten kehään. Koiria oli ihan mukavasti, melkein 20 kappaletta. Ensin otettiin yhteisseisotus, sitten porukka jaettiin kahtia ja juoksuosuus tehtiin kahdessa osassa. Tämän jälkeen tuomari kävi kättelemässä ne, jotka putosivat kisasta tässä vaiheessa. Luna ei edelleenkään suostunut seisomaan kovin hyvin paikoillaan, joten sydän tykytti rinnassa kun tuomari käveli ohi. Porukasta pudotettiin hieman reilut puolet, mutta me saimme vielä jatkaa. Juoksimme uudestaan kehän ympäri, ja tällä kertaa Lunakin näytti miten nätisti se osaa kulkea. Sitten taas seisottiin. Tuomari käveli pariin kertaan rivistön päästä päähän ja tuli sen jälkeen käsi ojossa minun ja Lunan luo. Kerkesin siinä jo ajattelemaan, että se oli siinä, kunnes tuomari avasi suunsa ja sanoi meidän olevan kolmansia. Tuijotin tyhmänä tuomaria muutaman sekunnin ennen kuin totesin että ”ai kolmansia?”
Kuvaaja Satu Rajala
Kuvaaja Satu Rajala

Saatiin söpö pikku pokaali.
Joko tuomaria ei haitannut Lunan sählääminen tai sitten muut vetivät vielä huonommin, mutta minä olin ihan tyytyväinen sijoitukseen. Koiria oli kumminkin paljon ja meillä oli pitkä odottelu takana.
Seuraavana meni systeri Lolan kanssa kehään. Heillä meni edelleenkin hyvin, mutta punaisten kehässä kilpailu on aina kovempi. Tälläkin kertaa siellä oli monta todella hyvää koiraa. Systeri ja Lola jatkoivat ensimmäisestä eliminaatiokierroksesta, mutta eivät lopulta sijoittuneet.

Sen jälkeen pakkasimme tavarat ja heitimme koirat autoon siksi aikaa, että kävimme pikaiseen myymälän puolella kiertämässä. Koirathan olivat kyllä tervetulleita, mutta molemmilla on kumminkin tapana vetää innostuessaan, enkä halunnut riskeerata myynnissä olevia astioita sillä, että Luna päättääkin nykäistä itsensä pöydän ympäri.

Molossi Race otti paikalla kuvia, mutta ei ole vielä niitä fb-sivuillaan julkaissut. Lisään postaukseen siis lisää kuvia kun he saavat ne julkaistua.

EDIT 29.3. Lisätty kuvia



Kuvaaja Satu Rajala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)