torstai 3. maaliskuuta 2016

Kyllä se seuruu vielä lähtee sujumaan

Tokoa varten olin koko viime viikon kantanut naksutinta mukana ja aika hyvin olen mielestäni saanut neidin ehdollistettua siihen. Ei se ole vielä lähelläkään samaa tasoa ”Jes” palkkiosanan kanssa, mutta hyvässä vauhdissa sinne menossa.

Tämä on jo vanhempi kuva, mutta tyyny on sama.
Tokotunti aloitettiin takapäätreeneillä. Koirille oli tehty muutama erilainen piste, jossa harjoiteltiin takapään käyttöä sekä treenattiin syviä lihaksia. Mukana oli tutut treenityynyt, joilla harjoittelimme jo syksyllä. Hieman Luna joutui muistelemaan mikä idea treenissä oli, mutta pian neiti kiipesikin tasapainotyynylle vauhdilla.



Toisessa pisteessä oli neljä tötsää laitettu pieneksi neliöksi ja idea oli harjoitella vasemmalle käännöksiä. Tässä ihan yllätyin kuinka hyvin Luna teki ja jaksoi. Yleensä mikä tahansa liike mikä vaatii seuraamista, on melkein tuhoon tuomittu. Mutta tällä kertaa neiti kulki vierellä todella hyvässä kontaktissa! Mitä nyt välillä vähän käveli tötsien päältä, mutta minä oikeasti yllätyin positiivisesti. Luna vielä jaksoi kiertää monta kierrostakin neliön ympäri hyvällä vireellä. Lopulta piti pyöriminen keskeyttää kun minua alkoi huimata. :D

Kolmas treeni oli autonrenkaan kanssa, joko niin että koiran etutassut ovat renkaan päällä ja koira liikkuu takatassuilla oikealle tai vasemmalle. Toisella tyylillä koiran etutassut oli renkaan sisäpuolella ja takatassut ulkopuolella. Luna tykkää näistä pyörimistreeneistä jostain syystä paljon, sillä häntä vispaa ja se pyörii vauhdilla.

Katsoimme myös perusseuraamista ja Luna seurasi sekä minun että kouluttajan mielestä hyvin! Otimme lyhyitä pätkiä ja vapautin neidin namipalkalle. Yritin alkuun antaa namia suoraan kädestä, mutta Luna laskee kontaktin heti kun se saa herkun suuhunsa. Kouluttajan mielestä oli siis parempi niin päin että seuratautan Lunaa pätkän ja sitten heitän palkan ja vapautan koiran.
En muista milloin Luna on seurannut niin hyvin tuolla. Voiko oikeasti naksutin muuttaa viikossa seuruuta näin hyvin vai oliko Lunalla vaan nyt hyvä päivä, ota ja tiedä. Jos seuraavatkin treenit sujuvat seuruun osalta hyvin niin voin alkaa epäillä naksuttimesta olleen apua.  

Eihän me tietenkään ihan kylmiltään treeneihin menty, vaan naksutinseuruuta ollaan tehty tässä edellisen viikon aikana, melkein joka lenkillä edes lyhyt pätkä. Häiriötreeniäkin ollaan hieman pystytty ottamaan, kun kaupunki vihdoin aurasi meidän lähellä olevan hiekkakentän. Kentän reunalla on nimittäin pulkkamäki ja mäessä kiljuvat ja laskevat lapset meinaavat viedä neidin huomion.

Lola pidettiin meillä viikonlopun ja kävimme lauantaina ja sunnuntaina yhdessä metsälenkillä. Luna oli ihan innoissaan toisen koiran seurasta, mutta Lola taas oli perus Lola, se yritti jokaiselta poikkeavalta polulta kääntyä takaisin. Myös aina kun pysähdyin ottamaan koirista kuvia, ajatteli Lola tämän kotiinpaluutilanteena ja lähti kiireesti kipittämään polkua takaisin. Tämän takia Lunassa heräsi jokin sisäinen paimenkoira. Kun vanhempi neiti lähti väärää polkua kotia päin, lähti Luna perään ja komensi Lolan takaisin meidän luokse. Lola sitten tuli hieman murjottavan näköisenä perässä.


Minä heitin lumipallon hankeen

mutta lumipallon sijasta löytyikin keppi





Lolakin erehtyi kuvaan.





Lola kulki poikkeuksellisesti jopa Lunan perässä.




Tämä oli lauantain lenkiltä, jossa Luna juuri kävi komentamassa Lolan takaisin.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)