keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Virallisen selkäkuvauksen tulokset

Lunan selkäkuvien lausunto tuli vihdoin 8.3. tiistaina. 50 euron lausuntomaksun jälkeen ruudulle avautui tieto, että neidin selkä on aivan kunnossa. Nikamien epämuotoisuus on normaali (VA0), selän spondyloosi puhdas (SP0) ja välimuotoinen lanne-ristinikama normaali (LTV0).  Yleensäkään cockerspanieleilla ei ole selän kanssa ongelmia, mutta nyt se on sitten tutkittu että ei Lunallakaan siellä mitään vikaa ole. Ainut mitä siis pitää hieman varoa ja seurata on nuo neidin lonkat. Mutta nyt on tehty kaikki minun haluamat terveystarkastukset, tosin polvet käyn tutkituttamassa uudelleen kun edellinen lausunto vanhenee. Samalla voisi ne lonkatkin kuvauttaa uudelleen. Minulla on jokin pieni toivonkipinä, että lonkkatulos saattaisi vielä muuttua, kun kuvautin Lunan heti tämän täytettyä vuoden. Tulos saattaa siis muuttua jos tyttö on vielä silloin ollut kasvuvaiheessa. Ja jos se nyt pysyy samana, niin saanpahan eläinlääkäriltä tiedon onko tämä kerran viikossa oleva agilitytreeni aiheuttanut mitään nivelrikon alkua.



Olen tässä reilun viikon seurannut Lunan kävelyä ja huomannut, että neiti on alkanut peitsaamaan vauhdin hidastuessa tarpeeksi. Mielestäni tätä ei ole ollut aikaisemmin. Tutkiskelin asiaa ja monessa paikkaa sanottiin, että peitsaaminen voi johtua lihasjumeista ja peitsaaminen itsessään vielä pahentaa näitä jumeja. Mehän kyllä harrastetaan Lunan kanssa (säännölliset agility- ja tokotreenit kerran viikossa, sekä omat tokotreenit kerrasta muutamaan viikossa) joten on ihan mahdollista että neiti tarvitsisi lihashuoltoa.


No, ei kun selvittämään lähimpiä koirahierojia. Keravalta löytyi yksi, mutta siellä ei ollut vapaita aikoja lähiaikoina ollenkaan. En viitsi kovin pitkälle jättää tätä hierontaa, etteivät ne mahdolliset jumit pahene. Järvenpäästä löytyi sitten kaksi paikkaa, WellPet sekä Koirien Hyvinvointikeskus. WellPetin aukioloajat olivat vuorotyöntekijälle hieman ystävällisemmät, joten yritin soitta sinne ensimmäisenä, mutta heidän verkkosivuillaan mainittu puhelinnumero ei ollut enää käytössä, eivätkä he ole vastanneet edes lähettämääni sähköpostiviestiin. Koirien Hyvinvointikeskus oli sitten seuraavana. He ovat auki normaalisti maanantaista torstaihin ja minä tietenkin aloin hierojia selvittämään torstai-iltana. Laitoin heille tekstiviestiä hieronnasta, olettaen että en kuule mitään ennen maanantaita, mutta jo samana iltana tuli viestiä takaisin päin. Sain sitten varattua neidille ajan 14.3. maanantai-iltapäivälle. Varoittelin kyllä että tietäen Lunan arahkon luonteen ja yhdistäen sen ensimmäiseen hierontakertaan, voi olla että hieroja joutuu hieromaan rautakankea. :D 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua (roskapostimainoskommenttien takia)