maanantai 17. joulukuuta 2018

Aptus Apto-flex

Tuli mieleen tuossa ottaessani uutta nivelravinnetta käyttöön, että voisin blogiin laittaa myös omia kokemuksia käyttämistämme valmisteista. Kun kumminkin joku aina silloin tällöin etsii tietoja/kokemuksia tuotteista. Eli jos tuotekokemukset ei kiinnosta, voi nämä postaukset skipata rauhassa.

Lunahan on syönyt siitä vuoden vanhasta eteenpäin nivelravinteita päivittäin. Tietysti yksi hankaluus tuotteiden tehon arvioinnissa on se, että neitihän ei vielä onneksi oikeastaan oireile. 

Mutta uusimpana kokelaana meillä oli käytössä yksi pullo Aptus Apto-Flexiä, mikä on Orionin vajaa vuoden vanha uutuus nivelvalmiste markkinoille. Seuraava teksti ja kuva on lainattu suoraan tuotesivulta

Apto-Flex suojaa nivelrustoa ja ylläpitää nivelten tervettä toimintaa. Hyvänmakuinen, hyvin imeytyvä ja helposti annosteltava siirappi sisältää nivelten, ruston ja nivelsiteiden hyvinvointia edistäviä aineita (glukosamiinisulfaatti, kondroitiinisulfaatti, MSM, hyaluronihappo ja kollageeni). Karpalouute on lisätty sen antioksidanttisen vaikutuksen vuoksi.

Ravitsemukselliset lisäaineet/10 ml:
Hydrolysoitu kollageeni 1400 mg, metyylisulfonyylimetaani (MSM) 100 mg, glukosamiinisulfaatti 80 mg, kondroitiinisulfaatti 40 mg, hyaluronihappo 14 mg, karpalouute 10 mg. Lisäaineet: Säilöntäaineet, väri E150.

Koostumus: Vesi, inverttisokerisiirappi, hydrolysoitu kollageeni, metyylisulfonyylimetaani (MSM), glukosamiinisulfaatti, kondroitiinisulfaatti, hyaluronihappo, karpalouute.

Annostus: Apto-Flex annostellaan kerran päivässä suun kautta. Tarvittaessa annos voidaan jakaa useaan pienempään annokseen. Hyvänmakuinen liuos voidaan antaa sellaisenaan tai sekoittaa ruokaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suositellaan vähintään kolmen kuukauden käyttöä. Ravistettava hyvin ennen käyttöä.

Koira:
Koiran painoAnnos päivässä
< 10 kg2,5 ml
10-20 kg5 ml
20-40 kg10 ml
40-60 kg15 ml
60-80 kg20 ml 

//Lainattu teksti päättyy//

Sisällöllisesti tämähän on pääsiassa kollageenivalmiste (päiväannos n. 700mg/10kg, annos laskettu Lunan painon mukaan), joka nyt on yksi uusimpia ravintolisiä nivelkategoriassa. Glukosamiinia (pa 40mg/10kg) kondroiittisulfaattia (pa 20mg/10kg) ja MSMää (pa 50mg/10kg) ei ole pahemmin ollenkaan. Näillä määrillä tuntuu että ne on pikemminkin vaan ängetty mukaan jotta tuoteseloste näyttäisi paremmalta. Valmisteessa on myös hyaluronihappoa, mikä on toinen "uusi" aine näillä markkinoilla (pa 7mg/10kg). Pitoisuus tässäkään aineessa ei ole parhaimmasta päästä, mutta suhteessa kumminkin reilusti enemmän kuin glukoa. (Hyaluronia on muutamassa muussa valmisteessa 10-15mg/10kg, kun glukoa taas 600-900mg/10kg). 

Kuten selosteessakin sanotaan valmisteen olevan siirappi, niin se tietenkin sisältää pääosin sokeria (glukoosi+fruktoosi), mikä ei nyt ole ehkä paras aine koiralle, mutta tekee tuotteesta makealta maistuvan.

Annostelu meidän neidille oli tuo 5ml per pvä, eli 500ml kesti juuri sen 3kk mitä sen sanottiin säilyvän. Paketissa mukana tulee annostelukorkki, mutta koin annostelun tällä hankalaksi. Siirappi tarttui mukiin kiinni niin että puolet annoksesta tuntui jäävän pohjaan ja reunoille.
Ostin töistä sitten Orionin adapteri+ruiskupaketin, minkä kanssa annostelu sujui mukavammin. Ainut miinus oli että joko adapteri ei aivan täysin istunut pulloon tai sitten minä kiinnitin sen jotekin epätasaisesti, mutta siirappi valui adapterin reunoista ulos ja sotki pullon valumajäljillään. Mutta ruiskun sai tyhjennettyä hyvin, eikä siirappi tukkinut sitä mitä pelkäsin. En siis huuhdellut ruiskua annostelujen välissä.

Maistuvuus Lunalle oli hyvä. Neiti ei nyt muutenkaan ole mitenkään nirso, joten tämä ei sinällään yllättänyt. Kokeilin siirappia myös pari annosta Lolalla ja Laralla, joista ensimmäinen on aika tarkka ruoastaan ja jälkimmäinenkään ei kuulu ahneimpiin koiriin ja molemmille kelpasi ihan hyvin.

Teho on kysymysmerkki. En huomannut tuotteen käyttöajalla (3kk) mitään eroa edellisiin nivelvalmisteisiin.

Lyhyesti, tuote on mielestäni ihan käytettävä valmiste, mutta minulla tulee jäämään annostelun hankaluuden takia hyllyyn tästä eteenpäin. Tuote sopii hyvin eläimelle, joka ei suostu tabletteja/jauheita syömään, koska luulisin makean siirapin maistuvan nirsommallekin lemmikille.

Tuotteen
 plussat                                       miinukset
+maistuvuus                               -annostelu kamala
+monipuolinen sisältö                -tosin osaa aineista aika mitätön määrä

1 kommentti:

  1. Hei, 13 vuotias pinserini syö sitä mielellään-piimässä. Kuuri on alullaan, joten nähtäväksi jää, auttaako mixtuura. Koirani on hyvin liikunnallinen ja pirteä, mutta ikä on tuonut kremppoja kuten kaikille senioreille se tekee. Tätä vaaria ei kuitenkaan vaivaa suomen pinsereille tyypillinen sisäsiitoisuus ja ylisuuri koko. Se on tsekki ja todella eteerinen luonteeltaa, ehkä ei ihan niin vilkas, kuin kokkerit, vaan kauas ei jää. Hyvää jatkoa. Matti Kallio.

    VastaaPoista