sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Koirakeitaan pikkujoulu match show

Pitkästä aikaa kävimme hieman mätsäröimässä. Koirakeidas järjesti pikkujoulumätsärin 1.12. ja kun ei ollut muutakaan tekemistä ja systerin mielestä Lara tarvitsee treeniä messaria varten, niin mehän lähdettiin kisailemaan. Edellisenä iltana nypin neidin blondin peikkotukan pois ja lauantaiaamuna sitten heitin tytön suihkuun aamulenkin jälkeen. Lunan juoksut ovat aika loppusuoralla enkä nyt näiden juoksujen aikana ole tainnut pestä tuota neitiä kertaakaan ja hajukin oli sen mukainen. Ei Luna siis pahalle haissut, olisi joutanut suihkuun jo aikaisemmin kun se on nyt päättänyt nukkua yöt aivan minussa kiinni, mutta sellainen juoksutuoksu siinä kumminkin oli melko vahvana.  

Suihkun jälkeen tietenkin kävin turkin vielä kammalla läpi ja kynnet leikattiin.  Sitten oli taas edustuskelpoinen cockerspanieli.  

Meidän oli tarkoitus lähteä hyvissä ajoin, suunnitelma oli olla paikanpäällä kun ilmoittautuminen alkoi, eli kello 12. No, lähdimme äidin parkkiselta vasta 11.55 eli melkeinhän se taas onnistui. Ajatus aikaisin lähdössä oli että saisimme parkkipaikan Koirakeitaan pihalta, siellä kun ei niitä paikkoja ihan hirveästi ole.  Täyttä alkoi olla meidän saapuessa noin 12.15 paikanpäälle, mutta vielä saimme auton lähelle ylösmenoramppia. 
Kävimme ilmoittautumassa ja viemässä tavarat kehän reunalle ennen kuin hain koirat sisälle. Luna joutui odottelemaan häkissä, mikä osottautui alkuun hankalaksi kun neiti taisi tunnistaa minne olimme tulleet (treenasimmehan Koirakeitaalla pari vuotta) eikä ymmärtänyt miksi joutui odottelemaan treenaamisen sijaan.  
Minä mukavasti lökäreissä :D 

Tässä match showssa oli hieman erilaisempi kulkurakenne. Koiria meni 5 kerrallaan kehään. Ensin juoksutettiin kaikki yhdessä, jonka jälkeen tehtiin yksilöhiplailu. Ensimmäistä kehää tuli seurattua, jotta ymmärsimme miten kisa etenee. Hieman siinä tuli ihmeteltyä, mutta lopulta tajusimme. Mätsärissä sanottiin palkittavan Keitaan kaunein koira 2018, Paras yhteistyö, Paras lapsi & koira, Kaunein koiran ilme, Paras koiran turkki, Sympaattisin koirakko, Paras kehäkäytös ja Koirakeitaan suosikki. Kotona vielä ihmettelin että mitenköhän nämä palkitaan, kunnes sitten kehää seuratessa se tajuttiin. Tässä mätsärissä ei siis palkittu mitään muuta kuin edellä mainitut “luokat”, eli ensimmäisessä kehässä koirat jaettiin eri luokkiin kisamaan. Siitä en ole varma että kuinka moneen luokkaan eri koirat pääsivät, koska välillä näytti että koirakolle annettiin vain yksi lappu (jossa luki kategoria) ja joillekin näytti menevän montakin lappua. Olimme systerin kanssa molemmat samassa neljännessä ryhmässä, joten hetken saimme odotella. Kolmannen ryhmän loppupuolella kaivoin Lunan esiin ja kävin vielä pikaisesti harjalla sen läpi.  

Hieman neiti oli täpinöissään päästyään vihdoin boksista ulos, mikä sitten näkyi kehässä kun koko beba heilui hännän mukana. Ensimmäisellä liikkumiskierroksella myös nenä painui maahan muutamaan otteeseen, ennen kuin Luna tajusi että nyt taas tehdään “töitä”. Sitten liike parantui huomattavasti, neiti ravasi nätisti löysällä hihnalla.  

Jäimme hieman sivummalle yhden käppänän kanssa odottelemaan pöydälle pääsyä, kun tuomarit katsoivat ensin isot koirat läpi. Pöydällä neiti oli perusitsensä, hieman kulmiensa alta katseli kahta tuomaria jotka tuli hiplaamaan, mutta pysyi kumminkin paikoillaan.  

Kaikkien tutkimisen jälkeen meitä pyydettiin vielä juoksemaan kerran ympäri yhdessä. Nyt Luna oli heti työmoodissa eikä nenä löytänyt tietänsä mattoon. Sitten siinä odoteltiin hetki, kun tuomarit pohtivat mihin luokkiin laittavat koirat jatkamaan. Lopulta sain Lunan laput käteen. Saimme kolme lappua: paras kehäkäyttäytyminen, paras yhteistyö sekä keitaan kaunein.  

Systeri ja Lara (jotka tosissaan juoksivat meidän takana) saivat paras yhteistyö, paras koiran turkki sekä sympaattisin koirakko.  


Istuskelimme vielä hetken kehän reunalla, kunnes siirsimme leirimme toiselle puolelle rakennusta toiseen halliin, jossa pidettiin “loppukehät”. Koirat oli siis jaettu näihin kahteen halliin, ja tässä toisessa hallissa oli vielä alkukehät hieman kesken. Joten jatkoimme odottelua. Kehien loputtua oli vielä muutama koiratanssiesitys ennen loppukehien alkua.  

Lopulta loppukehät pääsivät alkamaan, ensin tosin kuulutettiin luokkajärjestys. Lunan luokat olivat tietenkin kolme viimeistä, joten me jatkoimme odottelua. : D Näissä luokissa palkittiin vain se “paras”. Ja kaikki neljä tuomaria arvosteli nämä loppuluokat. 

Lara kävi meitä ennen kilpailemassa paras turkki –luokassa, olleen neljän parhaan joukossa, mutta ei voittanut. Pikkuneiti kävi myös kääntymässä sympaattisin koirakko –luokassa, mutta se oli tosissaan vain kääntyminen. Sitten tuli Lunan vuoro. Ensin oli paras kehäkäyttäytyminen. Tämä alkoi niinkin hyvin että jouduin hieman vetämään neitiä perässä kun uudella kentällä oli tietenkin uudet namit maassa. Seisomisosuus sujui hyvin, mutta koiria oli aika paljon ja meitä juoksutettiin yksitellen niin alkoi neidikin hermot hiljalleen mennä. Sitten tuli meidän vuoro kulkea edestakaisin. Olin siinä odotellessa jo todennut että meillä on yksi pieni (suuri) pulma meidän reitillä. Nimittäin palkintokassi oli laitettu valmiiksi keskelle kehää. Ja Luna rakastaa palkintokasseja. Joten meidän liikkuminen edestakaisin oli vähän khrm... siinä palkintokassin kohdalla kävi sellainen koukkaus, muuten nyt ihan ok.  

Tuomareita tämä ei tainnut haitata, kun pääsimme jatkoon ja olimme neljän parhaan joukossa, mutta voiton sitten vei toinen.  Kun olin lähdössä kehästä, yksi tuomareista (toinen joka meillä oli ollut ensimmäisessä kehässä) kehui että Lunakin oikeasti omaa todella hienon kehäkäytöksen.  


Kävimme pikaisesti kehän ulkopuolella suoristamassa jalkakarvoja ja jatkoimme paras yhteistyö-kehään. Tähän tuli systeri ja Larakin mukaan. Tämä kehä olikin aika täpöten täynnä, meidät pyydettiin  alkuseisomisen jälkeen juoksemaan kahdessa erässä (pienet ensin, sitten isot). Vaikka meidät jaettiin kahtia, ei siinä oikein kunnon liikettä päässyt näyttämään. Lunakin veti ihan muutaman metrin matkoja todella hienosti löysällä hihnalla, sitten taas odotettiin, kuljettiin pari metriä, odotettiin. Kierroksen jälkeen siirryttiin sivulle ja päästettiin isot koirat liikkeelle.  

Systeri juoksi Laran kanssa tällä toisella kierroksella, vaikka pikkuneiti olisi sopinut kokonsa puolesta hyvin myös pienten joukkoon. Toisella kierroksella vain takana tuleva tanskandoggi juoksi suoraan Laran päälle, mitä pikkuneiti säikähti ja hyvä ettei juossut meidän päälle (olivat juuri meidän edessä kulkemassa). Loppukierroksen ajan se olikin sitten kurkkinut taakseen.  


Meidät valittiin jälleen jatkoon (eli neljän parhaan joukkoon) ja siirryimme taas loppuriviin. Tällä kertaa tosin yksi tuomareista tuli ojentamaan pokaalin ja ruusukkeen meille ja ohjasi palkintokassin luo. Luna oli ihan täpinöissään päästessään vihdoin kassin luokse ja työnsi päänsä sinne sisälle kun joku yritti ottaa kuvaa. Kassi oli muutenkin liian iso houkutus näin monen tunnin odottelemisen jälkeen, että en saanut Lunaa kunnolla seisomaan, joten istutin sen sitten sivulle kuvaa varten.  

(c) Koirakeidas


Otimme siitä lahjakassin, heittäen sen nopeasti kehän reunalle koska viimeisenä oli vuorossa Keitaan kaunein koira -kehä. Tässä lähti teemaan liittyen soimaan “Ken on heistä kaikkein kaunein” musiikki kaiuttimista. : D  Koiria ei luokassa ollut montaa, olisiko ollut 8 kappaletta Luna mukaan laskettuna. Menimme taas seisontaan. En tiedä oliko sattumaa, mutta tässä kehässä oli neidin lisäksi muutama muu koira, jotka olivat jo voittaneet jonkun toisen kategorian, joten osasin jo odottaa että kaikki jo kertaalleen sijoittuneet käteltiin ulos ensimmäisenä.  

Eli viimeinen kehä oli vain tällainen pikakääntyminen, mutta eipä se haitannut. Pakkasimme tavarat kasaan ja lähdimme, olihan tässäkin kisassa mennyt jo se neljä tuntia.  

Kotona sitten pääsin tutkimaan että mitä Lunan palkintokassi sisälsikään. Eli pokaalin ja ruusukkeen lisäksi saimme Geisha-patukan, koiran vesipullon, koirien joulukalenterin, ihmisten joulukalenterin, lelun, pikkupussin nameja, pienen namimakkaran, 20€ lahjakortin Koirakeitaan kursseille sekä koira-aiheisia joulukuusenpalloja.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti